GYAKORI KÉRDÉSEK és VÁLASZOK

Nyáron is nyugodtan készíttethetsz sminktetoválást, viszont néhány fontos dolgot feltétlenül be kell tartanod!

Tetoválás utáni 2 hétben kerülni kell a direkt napozást, ha már seb mentes a terület, akkor minimum 30as faktorral szigorú fényvédelem szükséges!

Amíg le nem gyógyul a tetovált terület, addig mellőzni kell a fürdőzést, strandolást is, hiszen a seb nem szabad, hogy felázzon és a sterilitás is nagyon fontos!

Nem kell semmit külön erre a célra vásárolni, mert kizárólag az általam adott utóápolóval kell majd kenni a tetovált területet. Ameddig sebes a tetovált terület, addig szükséges az utóápoló használata.

Erről majd még részletesebb és konkrétabb tájékoztatást is kapsz tőlem, amikor elkészítem a tetoválásod.

Tetoválás után 2-3 nappal vékony hártya szerű var réteg alakul ki a tetovált területen. Ezt a tőlem kapott utóápolóval kell majd kenni, az általam később elmondottak szerint. Minden területre más és más utóápolás vonatkozik! A sebet tilos feláztatni, lekaparni, leszedni, magától kell leválnia.

Általában kivétel nélkül mindenki rosszabbra számít, mint amit átél! Ma már olyan korszerű érzéstelenítők vannak a piacon, amik körültekintő és szakszerű alkalmazása mellett a sminktetoválás okozta fájdalom minimálisra, vagy sok esetben teljesen lecsökkenthető!

Minden esetben végzek előérzéstelenítést is, tehát már a sminktetoválás megkezdésekor sem igazán fogsz érezni fájdalmat és menet közben is folyamatosan – igény szerint alkalmazom az érzéstelenítő krémeket.

Fájdalom csillapítót tehát semmiképpen nem szükséges bevenned, egyáltalán nem ajánlom!

A legkevésbé sem fájdalmas terület a szemöldök tetoválása. Konkrét tű szúrást nem, fogsz érezni, csak mintha egy kis fogvájóval piszkálnám a bőröd. Közben kivétel nélkül mindenki jót szokott pihenni, sokan el is alszanak! Az ajak tetoválás sokak félelme, hiszen azon a területen van a legtöbb érző ideg és szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy ott ne fájna a tetoválás. Márpedig az ajak tetoválás maximum az elején lehet kissé kellemetlen, amíg a feljelölés meg nem történik, ez mindössze néhány perc, később a megnyitott bőr felületén már nagyon gyorsan és intenzíven tud hatni a krém, így a fájdalom legtöbb esetben el is marad!

A szemhéj tetoválás is abszolút jól bírható, inkább mondanám kellemetlennek, mint fájdalmasnak! Legtöbbször amikor elkezdem a tetoválást, meg szokták kérdezni a vendégek, hogy “ez már az?” Merthogy csupán valami “pisztergálást” éreznek, fájdalmat, tű szúrást nem.

Ha képes vagy jól ellazulni, akkor – mivel érezni fogod, hogy biztonságban vagy és nem fáj, nem kibírhatatlan érzés, akkor sikerül majd nyugalomban lenned és minden nehézség nélkül fogom tudni elkészíteni a tetoválásod.

Ha netán szorongósabb típus vagy, és nehezen viseled ha a szemedhez érek, akkor picit lassabb lesz a haladás, kissé kellemetlen, ugyanakkor mégis abszolút kibírható lesz számodra a beavatkozás.

Ilyenkor kérni szoktam a vendégtől, hogy próbáljon meg valami kellemes helyre elkalandozni gondolatban, én pedig nagyon türelmesen többször megállva végzem a tetoválást. A lazítást kellemes halk zene is segíti

Aggodalomra semmi ok, ha nagyon érzékeny a szemed és szükségesnek érzed, a tetoválás befejeztével lehetőséged lesz jégzselés hűtésre. Közvetlenül a tetoválás után esetleg csak érzésre lesz duzzadtabb a szemed, látszatra kevésbé. Tökéletesen fogsz látni, nem fog zavarni a vezetésben!

Másnap reggelre viszont számítani kell rá, hogy úgy ébredsz majd, mintha egy nagyobb síráson lennél túl.. Ezen rendkívül hamar segít a jégzselés hűtés.

Legtöbben az ún “geronazzo” szájtól tartanak legjobban, illetve az erős színtől. Köszönhetően a modern érzéstelenítőknek, a precíz tetováló gépnek, a finom kéznek és a helyesen alkalmazott technikának a duzzadás minimális, nem lesz “kacsa” szájad, teljesen szalon képes leszel! A színe bármilyen színnel is készül mindenképp intenzív pirosas lesz!

Amíg le nem gyógyul az ajaktetoválás (3-4 nap) , addig érdemes szívószállal inni, apró zsír és csöpögés mentes falatokat enni, óvatosan kell fogat mosni.

Általában 2 és fél – 3 órát szoktam kérni a vendégektől. Legjobb, ha nem kell időre sietned miután végeztünk.

Az ajak tetoválás folyamata talán a leghosszabb idő, nagyjából másfél – 2 óra.

A szemöldök tetoválás folyamata a leggyorsabb, kb 45 perc.

A szemhéj tetoválás ideje attól függ milyen technikát milyen terjedelemben  alkalmazok. Általában másfél óra szokott lenni.

A tetoválás folyamatát megelőzi az érzéstelenítés és a sok esetben hosszas előrajzolás.

Érdemes úgy rászánni az időt a szépülésre, hogy bőven ráérj, ne kelljen sietned sehová! Én is minden esetben így teszek. Fontosnak tartom még, hogy ne legyél éhes és lehetőleg ne legyél feszült állapotban, mire hozzám érkezel!

Ma már a sminktetoválás nem egész életre szóló!

A sminktetováló pigmentek összetétele eltér a régen használt smink és test tetováló pigmentekétől, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk idővel képes azt lebontani, elhalványítani. Valamint a sminktetoválás más rétegben is történik, mint a régebbi sminktetoválások, vagy a test tetoválás, sokkal felszínesebben kerül be a bőrbe, ezért képes kikopni. A sminktetováló gépek is másak, sokkal finomabban, precízebben dolgoznak. Az alkalmazott technikák is rengeteget finomodtak az évek során, ezáltal sokkal természetesebb hatású munkák tudnak születni.

A tetoválástól számított 3 hónap elteltével a szervezet immunrendszere elkezdi a bevitt pigmentet lebontani, ennek eredményeképp a sminktetoválás színe elkezd halványodni, majd idővel módosulni.

A pigment összetételétől függően idővel kissé melegszik (vöröses árnyalatú lesz), vagy hidegszik (szürkés árnyalatú lesz). Ez a folyamat törvényszerű, kinél előbb, kinél később indul el, de mindenképpen bekövetkezik.

Éppen ezért bizonyos időközönként szükség van a sminktetoválásunk frissítésére, hogy mindig szép és természetes hatású legyen!

Véleményem szerint ebben az időszakban a baba a legfontosabb, az ő védelmében érdemes a tetoválást későbbi időszakra tervezni!

Szoptatás alatt egyrészt a hormonok aktív működése erősen befolyásolhatja a sminktetoválás gyógyult eredményét, valamint a tetoválás közben alkalmazott érzéstelenítő krém összetevői is nyomokban átszivároghatnak az anyatejbe. Ezért feltétlenül akkorra kell halasztani a sminktetoválást, amikor a szoptatás már abbamarad!

Ha van rá lehetőség, akkor az első 2-3 napban esetleg érdemes várni a tetoválással, ugyanis ilyenkor a szervezet érzékenyebb és vérzékenyebb lehet, de ennek jelentősége nem jellemző. Ha valaki eleve tudja magáról, hogy olyankor “minden más és nehéz” abban az esetben érdemes várni a tetoválással.

Általában nem jelent gondot, mert a sminktetováló pigmentek nem tartalmaznak olyan fém származékot, amire allergia szokott kialakulni.

Egyéni érzékenység esetében, illetve megnyugtatásként lehetőség van allergia tesztre, mely során a kiválasztott színű pigmentet a fül mögé ejtett kis karcolásba kenem. Az esetleges allergia 24-48 órán belül megmutatkozik

Bármilyen jellegű bőr kinövésre – elváltozásra tilos és veszélyes tetoválni! Valamint ezek körbe tetoválását sem javaslom, ugyanis nem tudható, hogy a bőr felszíne alatt milyen szerkezetű az elváltozás!

Kivételt képez a pigment folt, pigment hiányos folt, szeplő, valamint a Fordyce foltok.

Amennyiben plasztikai beavatkozást tervezel a tetoválás után, abban az esetben a korrekció után legalább 2 hónapot érdemes várni vele.

Amennyiben plasztikai beavatkozáson vagy túl, legalább 3-4 hónapig várni kell a tetoválással.

Botox, vagy feltöltés után legalább 1 hónapot érdemes várni.

Ellenkező esetekben orvosi engedélyre van szükség.

Meglévő tetoválás felújítását csak bizonyos esetekben tudok vállalni. Ilyenkor feltétlenül szükségem van előzetes személyes konzultációra, vagy pedig éles színhű fotóra, ami alapján véleményt tudok mondani.

Szürke, fekete, kékes szürke és lilás régebbi tetoválások sajnos nem javíthatóak szépen, ezért semmiképpen nem tudok ilyet vállalni. Rossz formájú, asszimetrikus tetoválást csak abban az esetben tudok vállalni, amennyiben annak színe nem szürke, fekete, kék vagy lila és amennyiben annak formáját teljes egészében bele tudom foglalni az új formába, vagyis amennyiben az új tetoválás ízlésesen elkészíthető.

Amennyiben úgy ítélem meg, hogy eltávolítás / halványítás után tudom csak vállalni az új tetoválást, lézeres eltávolításra nálam is van lehetőség!

ELÉRHETŐSÉGEK

GYAKORI KÉRDÉSEK

Olvasd el a leggyakrabban előforduló kérdéseket!